Print
Category: Menu Items
Hits: 4529

infomatrix

44 de tari participante

peste 250 de proiecte

440 de participanti

premii in valoare de 30.000$

http://www.infomatrix.ro

 Ce este INFOMATRIX?

Lumina Institutii de Invatamant organizeaza, impreuna cu Grupo Educare Mexico, Hong Kong Innovative Technology Education Association, Feza Education Company si Intel Eco-Ukraine, cea de-a 12-a editie a Concursului International INFOMatrix, care se va desfasura in perioada 09 – 10 Mai 2014, in cadrul ISB-ului (International School of Bucharest). INFOMatrix este un concurs de proiecte informatice care se adreseaza atat elevilor de gimnaziu si liceu, cat si studentilor, singurul concurs international din tara noastra cu aceasta tematica care reuneste anual peste 100 de echipe din peste 40 de tari de pe continente diferite.

 

 

Care este misiunea INFOMATRIX?

Pentru a contribui la dezvoltarea stiintei si tehnologiei informatiei, si pentru a facilita dialogul si cooperarea interculturala, INFOMATRIX  are drept scop promovarea excelentei in domeniu, prin incurajarea creativitatii si pasiunii pentru cunoastere a elevilor, si de a valorifica potentialul creativ al elevilor si studentilor prin stimularea activitatilor tehnico-aplicative in domeniul informaticii Si nu in cele din urma, INFOMATRIX ofera oportunitatea companiilor IT de a prelua si recompensa cele mai bune proiecte.

Cine sunt partenerii si co-organizatorii competitiei?

Cine a initiat INFOMATRIX?

Cine poate participa la INFOMATRIX?

La aceasta competitie pot participa atat elevii claselor IX –XII cat si studentii. Persoanele carora le place provocarea, au ocazia de a intalni minti stralucite din toate colturile lumii, participand la faza finala Infomatrix din  16-20  Mai 2013, Bucuresti.

Cate editii INFOMATRIX au fost organizate?

Prima editie a concursului a avut loc in anul 2003, iar anul acesta (2013) organizam cea de-a XI-a editie. Infomatrix s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competitii internationale de IT, gazduind peste 30 de tari cu proiecte interesante si de inalta calitate. Minti stralucite din toata lumea au ocazia de a se intalni  si de a face schimb de idei, cresc gradul de constientizare asupra tehnologiei informatiei si comunicatiilor si se bucura de  experienta extraordinara a unei competitii internationale ca Infomatrix.