Print
Category: Menu Items
Hits: 4728

Lumina Math este un concurs national de matematica destinat elevilor care le premite sa valideze nivelul lor pe tara. La inceput concursul s-a desfasurat numai in Constanta si Bucuresti dar pe parcurs, la cererea celorlalte orase, concursul s-a extins si in Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Craiova, Iasi, Braila,Galati, Tulcea, Slobozia. Mai tarziu s-au alaturat si alte centre ajungandu-se la un numar de 20720 de elevi din 38 de judete.

In anul 2009 concursul s-a extins in toata tara datorita protocolului pe care l-am incheiat impreuna cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului. In cei 12 ani de viata ai concursului, organizarea acestuia a fost fara cusur oferind elevilor, profesorilor si  parintilor motivul sa afirme ca acesta este o competitie corecta.

Concursul nostru isi propune atragerea copiilor catre stiintele exacte, cresterea randamentului la matematica, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen si testele de tip grila cat si pregatirea acestora in vederea sustinerii testelor de tip international. Sper ca rapoartele elaborate sa ajute  elevii la identificarea componentelor la care trebuie sa insiste in pregatirea lor si profesorii in directionarea efortului in vederea imbunatatirii pregatirii elevilor.

Cum am inceput?
Prima editie a concursului Lumina Math s-a desfasurat la Bucuresti si Constanta in anul scolar 1997-1998 numai pentru clasa a VIII-a. In total la prima editie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica.

Cum am evoluat?
Pe parcus, datorita cererii din partea profesorilor si a inspectoratelor scolare am extins concursul si pentru clasele V, VI si VII. In anul 2000 corectarea si realizarea de rapoarte s-a facut cu ajutorul unui program pe calculator realizat de catre un elev al scolii noastre. In anul 2002 intrebarile au fost selectate mai mult din curriculumul scolar. In anul 2004 inregistrarea si raspunsurile elevilor a inceput sa se faca pe formulare speciale. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete. In anul 2008 concursul a capatat un caracter national prin protocolul incheiat cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului (avand numarul de inregistrare 214115 in data de 19.01.2008) si a ajuns la o participare de aproximatic 17.000 de elevi din 32 de judete.


In fiecare an se colaboreaza cu profesori din Bucuresti si din toata tara pentru conceperea subiectelor. Pe aceasta cale ii anuntam pe colegii nostri, profesori de matematica, ca asteptam subiecte propuse pentru concurs.

Official Web Site : http://www.luminamath.ro