Print
Category: Homepage
Hits: 995

 

Echipa de robotică formată din Mara Călugăreanu și Carolina Enache din clasa a 7-a, a câștigat medalia de argint la concursul internațional de robotică INFOMATRIX, secțiunea Hardware Control.
Proiectul realizat de cele doua eleve se numeste Binny și este un robotel - coș interactiv pentru gunoi, care are ca scop încurajarea copiilor, încă de la cele mai mici vârste, să arunce hârtiile și resturile menajere doar în locul destinat colectării. Cele două eleve au creat conceptul pentru Binny, l-au asamblat, programat și au realizat costumul de prezentare în cadrul cercului de robotică de la ICHB. Binny este programat să se apropie de copil, i se activează display-ul, își deschide capacul și îi indică copilului să arunce hârtia în coș, se retrage și face o piruetă de mulțumire. Felicitări fetelor pentru muncă, entuziasmul cu care au participat la acest concurs și rezultatul obținut!
Infomatrix este o competiție internațională de tehnologie pentru elevi de gimnaziu și liceu, care anul acesta s-a desfășurat la sfârșitul lui aprilie la IBSB București și la care au participat 785 de elevi din 36 de țări cu 347 de proiecte.

Felicitări!

Simple Image Gallery Extended