Print
Category: Facilitati
Hits: 7091

Dotare ICHB 20

Laboratoare & Săli de clasă

Şcoala deţine săli de clasă spaţioase, luminoase şi amenajate adecvat, dotate cu aparatură performantă, care să îmbunătăţească procesul educaţional de predare-învăţare.

Laboratoarele, sala de prezentare, sălile de curs sunt dotate cu tablă interactivă, astfel încât profesorul utilizează această opţiune în scopul îmbunătăţirii procesului educativ, poate face lecţiile mult mai atractive, iar elevii vor acumula mai uşor cunoştinte din domenii variate.

Sălile sunt dotate cu câte un calculator, un videoproiector şi bănci cu scaune pentru 20 elevi, numărul maxim de copii din fiecare clasă. Elevii noştri au la dispoziţie laboratoare IT, precum şi un laborator pentru efectuarea de proiecte IT/robotica, unde învaţă să lucreze eficient şi corect cu calculatorul, îndrumaţi de către un profesor de specialitate, laboratoare pentru studiul intensiv al limbilor străine- Limba Engleză, Limba Turcă, Limba Franceză/Limba Germană, dotate modern, cu mijloace didactice interactive.

Pasiunea pentru frumos, pentru creaţia artistică şi muzică este descoperită de elevi în cadrul atelierelor de pictură şi a cabinetului de muzică din şcoală, unde aceştia îşi pot exersa abilităţile artistice şi muzicale, sau şi le pot descoperi.

Prin intermediul laboratoarelor de ştiinţe, fizică, chimie şi biologie, elevii au posibilitatea să realizeze experimente, iar rezultatele acestora îi motivează să cerceteze, să aprofundeze şi să pună în practică noţiunile studiate.

Biblioteca

Se spune că “o bibliotecă este o uşă spre numeroase vieţi”; accesul la lectură este asigurat de bibiloteca şcolii, loc în care elevii pot afla răspunsuri la întrebările lor din variate domenii precum şi taina fiecărui cuvânt; punem la dispoziţia lor cărţi din diferite categorii ştiinţifice, dar şi beletristica şi de asemenea, un sistem modern de bibliotecă virtuală. Elevii au posibilitatea de a împrumuta cărţile acasă, sau de a le citi la bibiliotecă. De asemenea, au acces la calculatoarele din bibliotecă pentru a se relaxa sau a aprofunda domeniile dorite.

Sala de sport

Dezvoltarea fizică armonioasă şi sănătoasă este prinicipalul obiectiv al orelor de educaţie fizică şi sport, ce se desfăşoara, atât pe cele două terenuri de sport sintetice şi pe cele patru terenuri de baschet amenajate în aer liber, cât şi în sala de sport utilată dupa standarde înalte.
 

Sala de Teatru si Conferinte

Având la dispoziţie sala de teatru şi conferinţe, dotată în conformitate cu cele mai înalte standarde, putem organiza piese de teatru, serbări prilejuite de diverse ocazii, concursuri artistice pentru elevi, şedinţe cu parintii şi conferinţe. Elevii au ocazia de a pune în scena piese de teatru pregătite cu dăruire, cântece, poeme şi momente artistice. De asemenea, poate fi utilizată precum sală de cinema pentru a viziona filme 3D.